Studenti FESB-a osvojili 3. mjesto na regionalnom studentskom natjecanju u razvoju mobilnih i web aplikacija

Tim studenata sa FESB-a je sudjelovao u najvećem regionalnom studentskom natjecanju u razvoju mobilnih i web aplikacija „LUMEN Development“ koje organizira studentska udruga eStudent.

 

fesb tim

 

Finale natjecanja na kojem su studentski timovi predstavljali razvijene mobilne i web aplikacije pred članovima stručnog žirija iz renomiranih IT tvrtki je održano u Zagrebu, dana 29.5.2021. u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) na Zagrebačkom velesajmu.

U konkurenciji od 36 studentskih timova iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, studentski tim HexDigit kojeg su tvorili studenti FESB-a sa smjera računarstvo Branimir Bilić, Frane Križanović i Krešimir Levarda, je u finalu natjecanja osvojio 3. mjesto i novčanu nagradu od 5.000,00 kn.

Studenti su razvili mobilnu aplikaciju pod vodstvom mentora dr. sc. Ante Dagelića i izv. prof. dr. sc. Josipa Lorincza u okviru predmeta „Mrežni i mobilni operacijski sustavi“ kojeg slušaju na 5. godini studija. Nagrađena mobilna aplikacija SynkBook omogućuje povezivanje i sinkronizaciju rezervacija između pružatelja turističkih usluga i turističkih agencija i agenata. Prema ocjenama stručnog žirija, razvijena aplikacija predstavlja inovativno rješenje koje ima veliki tržišni potencijal i praktičnu primjenjivost.

 

Finale cijelog natjecanja u razvoju mobilnih i web aplikacija „LUMEN Development“ se može pogledati na linku:

https://www.facebook.com/Development.LUMEN/videos/1212625859165390

Kategorije