Slobodna mjesta nakon ljetnog upisnog roka

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u ljetnom upisnom roku popunjeno je 74,67 % raspoloživih mjesta. Sva mjesta popunjena su na preddiplomskom stručnom studiju Računarstva, dok je na preddiplomskom sveučilišnom studiju Računarstva ispunjeno 98,46 % upisne kvote te su na jesenskom upisnom roku preostala još samo 2 prazna mjesta.

 

Na preddiplomskom sveučilišnom studiju Elektrotehnike i informacijske tehnologije popunjeno je 86,11 % upisnih mjesta te mjesta ima za još 25 novopečenih brucoša. Nešto lošiji rezultati upisa zabilježeni su na preddiplomskom stručnom studiju Elektrotehnike, na kojem je popunjeno 67,5 % raspoloživih mjesta te je za jesenski upisni rok preostalo još 13 slobodnih mjesta.

 

Preddiplomski sveučilišni studij Strojarstva popunio je 60 % svoje upisne kvote, dok je nakon ljetnog upisnog roka na tom studiju prazno ostalo još 40 mjesta. U tek neznatno slabijem postotku popunjen je i preddiplomski stručni studij Strojarstva, na kojem je prazno ostalo još 13 upisnih mjesta.

 

Na začelju ljestvice prema rezultatima upisa našli su se preddiplomski sveučilišni studij Industrijskog inženjerstva – na kojem je popunjeno 35 % slobodnih mjesta, dok se na jesenskom upisnom roku nudi još 26 slobodnih mjesta – te preddiplomski sveučilišni studij Brodogradnje na kojem su nakon ljetnih upisa nepopunjena ostala još 23 mjesta.

 

Najlošiji rezultat ostvaren je na preddiplomskom stručnom studiju Brodogradnje, na kojemu je nakon ljetnog upisnog roka slobodno ostalo svih 12 raspoloživih mjesta.

 

Objedinjeni podaci o brojevima praznih mjesta za sve studijske programe prikazani su u infografici, danoj u nastavku.


Prijave za jesenski upisni rok, odabir visokih učilišta i objava rang lista za prijavljena učilišta vrše se korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava za prijave na visoka učilišta (NISpVU). Rok za prijavu studijskih programa i promjene ljestvice prioriteta je 16. rujan 2021. godine do 14:59. Fakultet zadržava pravo izmjene roka za prijave, o čemu će kandidati biti pravovremeno obaviješteni.

Kategorije