Znanstvenici FESB-a među 2 posto najcitiranijih u svijetu u 2020. godini

Objavljena je ažurirana studija o najcitiranijim svjetskim znanstvenicima, koju je izradila istraživačka grupa sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji (SAD), pod vodstvom profesora Johna Ioannidisa. Na njoj se nalazi više od 100 tisuća najcitiranijih svjetskih znanstvenika razvrstanih u 22 znanstvena područja i 176 grana te obuhvaća najcitiranijih 2 posto svjetskih znanstvenika.

Studija se koristila podatcima iz Scopus baze koja mjeri utjecaj znanstvenika do kraja 2020. godine, a temeljena je na složenom modelu koji koristi šest standardiziranih metrika znanstvene produktivnosti. U okviru studije objavljene su dvije liste – najutjecajnijih znanstvenika za 2020. godinu te lista najutjecajnijih znanstvenika za cjelokupnu znanstvenu karijeru, a na obje su zapažen uspjeh postigli znanstvenici sa Sveučilišta u Splitu.

Na listi najutjecajnijih znanstvenika za 2020. godinu su: professor emeritus Frano Barbir i prof. dr. sc. Sandro Nižetić

Podaci za listu najutjecajnijih znanstvenika za cjelokupnu karijeru ažurirani su podacima do kraja 2020. godine i na njoj su: professor emeritus Frano Barbir, prof. dr. sc. Sandro Nižetić i prof. dr. sc. Dragan Poljak.

Studija i podaci se mogu pročitati na poveznici: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3

Velike čestitke našim znanstvenicima!

Kategorije