Posjet studenta tvrtki VR Metal

Studenti druge godine sveučilišnog preddiplomskog studija Industrijskog inženjerstva posjetili su 05. studenoga 2021. godine ljevaonicu VR Metal u Vrlici, u sklopu predmeta Tehnologija 1 (dio LIJEVANJE).

 

 

Tijekom posjeta studenti su imali priliku upoznati se s jednom od glavnih djelatnosti ljevaonice, a to je proizvodnja odljevaka preciznim lijevanjem. Studenima su pokazani i objašnjeni svi elementi proizvodnog procesa: izrada kalupa za proizvodnju voštanih modela, izrada voštanih modela, keramičkih kalupa, lijevanje, završna obrada odljevaka i na kraju kontrola odljevaka (kontrola dimenzija i oblika te otkrivanje mogućih pogrešaka na odljevcima nerazornim ispitivanjima). Vidjevši iz prve ruke proces proizvodnje, od ulazne sirovine do gotovog proizvoda, budući su inženjeri imali niz pitanja na koja su detaljno odgovarali rukovoditelj proizvodnje Denis Jozić, mag. ing. industrijskog inženjerstva i Antonija Vučemilović, struč. spec. ing. mech.

Studente je tijekom ovog stručnog posjeta vodila izv. prof. dr. sc. Sonja Jozić. Posjetu su se pridružili profesori s Katedre za tehnologije prof. dr. sc. Dražen Bajić, izv. prof. dr. sc. Branimir Lela i asistentica Ivana Dumanić, mag. ing.

Kategorije