Supernova STEM prilika za djevojke: A1 STEMfemme stručna praksa

Tvrtka A1 Hrvatska lansirala je novi program plaćene stručne prakse namijenjen djevojkama: A1 STEMfemme te pozivaju sve studentice, koje jedva čekaju da svoje znanje stečeno na STEM fakultetu primijene na super zanimljivim projektima, da im se pridruže.

 

Tromjesečni program A1 STEMfemme namijenjen je djevojkama koje su na završnoj godini (5. godini) jednog od sljedećih fakulteta: FER, FOI, FESB, FERIT, FPZ, TVZ ili PMF (matematika) te obuhvaća plaćenu stručnu praksu u tehničkim i poslovnim odjelima tvrtke uz podršku mentora/ice i strukturirani edukacijski program.

 

Zašto djevojke?

 

✔  U tvrtki A1 svjesni su koja je važnost ženskog pristupa poslu i znanosti kao i podzastupljenosti žena u ICT industriji te im žele pružiti najbolje prilike za učenje i razvoj karijere.

 

✔  U tvrtki još uvijek imaju značajno više muškaraca u tehničkom odjelu kompanije, a poznato je da je za uspješnu i kreativnu ekipu potrebna raznolikost. (S druge strane, u istom tom odjelu imaju čak 38 % žena liderica!)

 

✔ U tvrtki žele ohrabriti i buduće generacije talentiranih djevojaka da se odluče za karijeru u STEM području, gdje ih čekaju otvorena vrata!

 

Program će obuhvatiti sljedeća  područja: analiza podataka, podatkovna znanost i mrežne operacije. Prijave se primaju do 18. ožujka 2022. godine, a više detalja moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.

Kategorije