Natječaj za dodjelu stipendija francuske vlade

Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe Europske Unije, poziva na podnošenje prijava za stipendije Vlade Francuske Republike u akademskoj godini 2022./2023. Stipendije se dodijeljuju u dvije kategorije:

 

  1. Stipendije u trajanju od deset (10) mjeseci tijekom dvije akademske godine za dvogodišnji diplomski studij iz područja tehničkih znanosti (prioritetna polja: aeronautika, inženjerstvo i informatika) na visokoškolskim ustanovama u Francuskoj;
  2. Stipendije za studij i stručno usavršavanje u svim znanstvenim područjima:
    1. Stipendije u trajanju od devet (9) mjeseci za jednogodišnji diplomski ili poslijediplomski studij svih znanstvenih područja na visokoškolskim ustanovama u Francuskoj;
    2. Stipendije za diplomsko ili poslijediplomsko stručno usavršavanje u trajanju od jednog (1) mjeseca na visokoškolskim ustanovama ili znanstveno-istraživačkim institutima u Francuskoj.

 

Stipendije su namijenjene kandidatima koji su rođeni nakon 31. prosinca 1986.; a znanje francuskoga jezika je prednost, ali nije uvjet za dodjelu stipendije.

 

Prijavna dokumentacija mora sadržavati sljedeće dokumente:

 

  • otisnut, ispunjen i potpisan prijavni obrazac na hrvatskome jeziku;
  • životopis na engleskome ili francuskome jeziku;
  • preslika diplome najviše završene razine obrazovanja;
  • prijepis ocjena posljednje završene i trenutne razine studija;
  • prijedlog projekta (studijski plan);
  • prihvatno pismo francuske ustanove ili dokaz o uspostavljenome kontaktu s odabranim visokim učilištem;
  • presliku domovnice;
  • dokaz o znanju francuskoga ili engleskoga jezika (poželjno da ga kandidat posjeduje, ali nije obvezan dio prijavne dokumentacije);
  • pismo preporuke hrvatske ustanove ili poslodavca iz kojega je vidljiva potpora kandidatu za odlazak na predloženo stručno usavršavanje (samo za stipendije za diplomsko i poslijediplomsko stručno usavršavanje u trajanju od jednog (1) do tri (3)mjeseca; nije obvezan dio prijavne dokumentacije).

 

Rok za podnošenje prijave je 15. travnja 2022. godine, a više detalja o natječaju moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.

Kategorije