Javni poziv za korištenje Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i)

Krajem studenog prošle godine u Kninu je svečano otvoren Informacijsko inovacijski inkubator (3i). Korisnicima 3i inkubatora na preko 500 m2 višenamjenskog prostora – opremljenog visokom tehnologijom (serveri, radne stanice, 3D printer, 3D skener, CNC uređaj, naočale za virtualnu i proširenu stvarnost, itd.) i pratećom programskom podrškom – na raspolaganju su uredi, sala za sastanke i coworking prostor. Radove uređenja i opremanja Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i) sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Korisnicima programa inkubacije prvu godinu korištenje inkubatora je besplatno, dok iduće tri godine najam inkubatora plaćaju po umanjenoj cijeni. Tržišna cijena zakupa prostora za rad u inkubatoru iznosi 300 kn po radnoj jedinici mjesečno u uredskom prostoru, odnosno 200 kn po radnoj jedinici mjesečno u coworking prostoru, u što su uračunate režije i zajednički troškovi. Uz programe inkubacije stanarima i poduzetnicima pružaju se savjetodavne usluge i edukacija.

 

Osim poduzetnicima-početnicima, 3i inkubator namijenjen i svim proaktivnim i poduzetnim studentima s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih poduhvata.

 

U tijeku je javni poziv za korištenje Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i), a iz lokalne razvojne agencije Matica poseban poziv upućuju studentima i diplomantima koji žele svoje stečeno znanje i znanstvene rezultate pretvoriti u konkretna poduzetničko – inovacijska rješenja. Poziv je trajno otvoren do popunjavanja kapaciteta inkubatora ili do opoziva, a više detalja moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.

Kategorije