Natječaj za stipendije za Europski Forum Alpbach (EFA)

Europski Forum Alpbach ove godine dodjeljuje 450 stipendija mladim ljudima iz cijelog svijeta, a ovisno o broju kvalitetnih prijava u programu svake godine sudjeluje 5 do 15 sudionika iz Hrvatske. Uz već poznati program konferencije, stipendisti imaju priliku sudjelovati u Alpbach seminarima koji predstavljaju akademsko srce Europskog Foruma Alpbach. Seminari se održavaju u jutarnjim terminima tijekom dva tjedna Foruma, a karakterizira ih participativna atmosfera, interdisciplinarni pristup i međugeneracijski dijalog. Stipendisti mogu odabrati dva seminara, a svaki od njih pohađaju po tjedan dana. Međuigra znanstvenih i kreativnih seminara usmjerenih na vještine, zajedno s programima panela, radionica i plenarnih rasprava u poslijepodnevu transformiraju Alpbach u mjesto transfera inovativnog znanja i holističkog učenja.

 

Stipendija pokriva troškove sudjelovanja, smještaja, lokalnog prijevoza (autobus, žičara), posjeta lokalnim turističkim atrakcijama i dnevni džeparac u iznosu od 20 eura. Stipendija ne pokriva troškove prijevoza do Alpbacha i zdravstvenog osiguranja.

 

Prijaviti se mogu svi mladi u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na akademsku disciplinu. Potiču se prijave kandidata koji su društveno angažirani i razmišljaju o društvu na holistički način. Alpbach se fokusira na znatiželju, dijalog i interdisciplinarna rješenja za probleme u društvu. Dobrodošle su prijave ljudi koji misle ‘izvan okvira’ i koji postavljaju što više pitanja. Posebno se ohrabruju i priželjkuju prijave umjetnika i studenata koji još uvijek nisu diplomirali.

 

Više o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći ovdje.

 

Kategorije