Održane svečane promocije prvostupnika i magistara inženjera

 

 
Proteklog vikenda, u petak i subotu, 22. i 23. travnja 2022. godine, na našem Fakultetu održane su svečane promocije sveučilišnih i stručnih prvostupnika inženjera te magistara inženjera iz generacije 2020./2021. Naša je obitelj time postala bogatija za 539 novih, mladih stručnjaka iz područja elektrotehnike i informacijske tehnologije, računarstva, strojarstva, brodogradnje i industrijskog inženjerstva.

 

Tijekom promocija podijeljeno je ukupno 187 kompleta diploma i dopunskih isprava o studiju sveučilišnim prvostupnicama inženjerkama i sveučilišnim prvostupnicima inženjerima, 89 stručnim prvostupnicama inženjerkama i stručnim prvostupnicima inženjerima te 262 magistrama inženjerkama i magistrima inženjerima.

 

Same svečanosti imale su i dodatni emotivni naboj, jer su im – nakon dvije pandemijske godine – ponovno, pored samih pristupnika, mogli prisustvovati i članovi njihovih obitelji, prijatelji i kolege koji su došli u velikom broju. Dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Srdjan Podrug, svima njima zahvalio se u svojem govoru na početku promocije, na svoj njihovoj nesebičnoj pomoći i podršci koju su pružili promovantima na njihovom putu do toliko željene diplome.

 

Na promocijama su se svojim kolegama prigodnim riječima obratili i predstavnici studenata: govore na promocijama prvostupnika inženjera održali su Julija Kvesić, Matej Mlakić, Ivana Kožul, Damir Jurić, Lucija Banek i Tomislav Vukoja, dok su na promocijama magistara inženjera za govornicu stali Kristina Zovko, Domagoj Veštić, Lucija Andabak, Petar Bosnić, Jelena Čulina i Zvonimir Barić.

 

Osim u samoj svečanosti dodjele diploma, promovanti i njihovi gosti na promocijama magistara inženjera imali su prilike uživati u sjajnim nastupima klape Sv. Florijan iz Žrnovnice, koju je ovom prigodom predvodio njihov prvi tenor i poslijedoktorand našeg Fakulteta dr. sc. Vjekoslav Tvrdić.

 

Ovim putem još jednom čestitamo svim promovantima na uspješnom završetku studija te jedva čekamo novo druženje ovakve vrste!

Kategorije