Posjet studenata tvornici LTH Metal Cast d.o.o. u Benkovcu

Studenti prve godine sveučilišnog diplomskog studija Strojarstva posjetili su 06. svibnja 2022. godine tvornicu LTH Metal Cast d.o.o. u Benkovcu, u sklopu predmeta Proizvodnja podržana računalom.

 

Tijekom posjeta studentima je predstavljena djelatnost tvornice, a to je visokotlačno lijevanje i strojna obrada aluminijskih izradaka za automobilsku industriju. Studentima su pokazani i objašnjeni svi elementi proizvodnog procesa. Primjenom potpuno automatiziranih strojeva za visokotlačno lijevanje, fleksibilnih proizvodnih stanica i namjenskih strojeva, proizvode se visokokvalitetne aluminijske pogonske i elektroničke komponente.

Budući inženjeri nisu krili svoje oduševljenje organizacijom rada i suvremenim strojevima, a imali su i niz pitanja na koja su dobili detaljne odgovore od iskusnih i stručnih inženjera iz područja tehnološke pripreme visokotlačnog lijevanja, strojne obrade i kontrole kvalitete gotovih proizvoda.

Studente je tijekom ovog stručnog posjeta vodio prof. dr. sc. Dražen Bajić i izv. prof. dr. sc. Sonja Jozić. Posjetu se pridružio profesor s Katedre za industrijsko inženjerstvo izv. prof. dr. sc. Nikola Gjeldum, asistentice Ivana Dumanić, mag. ing., Karla Grgić, mag. ing., asistent Igor Ćulum, mag.ing. i laborant Čedo Perić, ing.

Kategorije