Predstavljanje EU projekta E-Citijens Interreg Italy-Croatia

Predstavljanje projekta E-CITIJENS održati će se u četvrtak, 12. svibnja 2022. godine s početkom u 14 sati u narančastoj dvorani Sveučilišne knjižnice (sjeverni toranj drugi kat) u Splitu, Ul. Ruđera Boškovića 31. 

Cilj projekta E-CITJENS je povećanje sigurnosti hrvatskog i talijanskog područja Jadrana u situacijama prirodnih katastrofa i katastrofa uzrokovanih ljudskim djelovanjem. Specifični ciljevi projekta odnose se na opremanje lanca zapovijedanja civilne zaštite sa sustavom za podršku odlučivanju (SPO) zasnovanom na društvenim mrežama. Nadalje, projekt za cilj ima i poticanje sudjelovanja građana kao „aktivnih dojavljivača“ hitnih slučajeva (građansko novinarstvo) i usklađivanje hrvatskog i talijanskog zakonodavstva za upravljanje rizicima.

Uvodno predstavljanje projekta održat će voditelj projekta Ognjen Ćavar iz Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu SDŽ, dok će o specifičnim prednostima novog EDSS sustava i zakonodavnom okviru govoriti Petar Vitas, savjetnik na projektu i jedan od najvećih stručnjaka iz područja Civilne zaštite u RH.

 

Prilozi:

 

Kategorije