StartIT Student – studentski poduzetnički projekti

Pozivamo Vas predstavljanje novog projekta ICT županije i FESB-a


StartIT Student – studentski poduzetnički projekti

koje će se održati 7. lipnja 2022. godine s početkom u 14.15 sati na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), Ul. Ruđera Boškovića 32, Split.

Projekt će tom prigodom predstaviti:

  • prof. dr. sc. Srdjan Podrug, dekan FESB-a,
  • izv. prof. dr. sc. Petar Šolić, prodekan za poslovanje FESB-a,
  • izv. prof. dr. sc. Ivan Marasović, izvanredni profesor na FESB-u i koordinator za StartIT Student projekt i
  • Damir Brčić, voditelj projekta ICT županija.

Studentski poduzetnički projekt StartIT Student pokreću ICT županija i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Projekt je namijenjen studentima FESB-a koji žele svoje znanje primijeniti u poduzetništvu i ideje pretvoriti u proizvod spreman za tržište.

Sudjelovanjem u StartIT Student projektu, studenti će raditi u timovima i imati priliku uz pomoć mentora, profesora s FESB-a, izraditi vlastiti MVP, odnosno prototip za tržište. Pohađat će radionice, edukacije/predavanja i sudjelovati na meetupovima startup zajednice Digitalna Dalmacija koja kao lokalna IT scena djeluje u okviru projekta ICT županija. Uz to, naučit će kako izraditi poslovni plan i istraživanje tržišta, imati priliku povezati se (networking) s drugim studentima istih ili sličnih interesa te će se pripremiti za pohađanje sljedeće razvojne stepenice – StartIT startup akademije, također projekta ICT županije.

Studentski poduzetnički projekti u okviru projekta StartIT Student bit će valorizirani, a najbolji će po njegovom završetku dobiti novčane nagrade kojima će, primjerice, moći kupiti domenu i izraditi vlastitu web stranicu za prezentaciju svog projekta. Prva tri studentska tima direktno će edukaciju nastaviti u našoj StartIT IT startup akademiji kao sljedećem pripremnom koraku pred izlazak na globalno tržište. A najbolji će imati priliku sudjelovati u GrowIT programu vrijednosti 1 mil kuna, za daljnje financiranje razvoja projekta za izlazak na tržište. Najvažnije je da njihova ideja ima potencijal postati proizvod koji nekome treba i koji rješava neki problem, pojasnio je Damir Brčić, voditelj projekta ICT  županija.

Polaznici StartIT Studenta imat će podršku StartIT mentora u razvoju svog projekta i ideje te njihovo znanje i iskustvo o pokretanju vlastitog biznisa. Također, imat će mogućnost cjelodnevnog korištenja PICS predinkubatora. Poznanstva koja će ostvariti i vještine koje će usvojiti i mogu im značajno pomoći u daljnjoj karijeri. To se u prvom redu odnosi na učenje prezentacije svog projekta, usvajanje komunikacijskih vještina, ali i korištenja svog projekta za diplomski rad.

Ovaj program je pokrenut na inicijativu FESB-a, a u suradnji s ICT županijom koja ima višegodišnje iskustvo u poduzetničkim edukacijama i mentoriranju, kako bi se studentima omogućio još jedan kvalitetan sadržaj u okviru studija na FESB-u.


 

Kategorije