Svečano proslavljen 62. rođendan FESB-a

Dana 10. lipnja 2022. godine održana je svečanost povodom proslave Dana Fakulteta.

Svečanoj sjednici je prisustvovalo dvjestotinjak gostiju. Među njima su bili predstavnici tvrtki i srednjih škola s kojima FESB ima dugogodišnju suradnju te bivši i sadašnji studenti i djelatnici FESB-a.

Od uzvanika prisutni su bili zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije mr. sc. Ante Šošić, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, prorektori Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Željko Radić, prof. dr. sc. Goran Kardum i prof. dr. sc. Tomislav Kilić, te čelnici sastavnica Sveučilišta u Splitu i srodnih tehničkih fakulteta iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Rođendan FESB-u su čestitali zamjenik župana i rektor istaknuvši značaj FESB-a za Splitsko-dalmatinsku županiju i Sveučilište u Splitu.

Izvješće o radu u protekloj godini podnio je dekan FESB-a prof. dr. sc. Srdjan Podrug. Kroz prezentaciju osvrnuo se na uspjehe djelatnika i studenata FESB-a, te na aktivnosti koje su obilježili tekuću akademsku godinu.

U drugom dijelu svečanosti dodijeljene su nagrade studentima te zahvalnice partnerima i bivšim zaposlenicima Fakulteta.

Dekanova nagrada najuspješnijim studentima na pojedinom studijskom programu za akademsku godinu 2021./2022.:

  • Ante Šerić, preddiplomski sveučilišni studij Elektrotehnika i informacijska tehnologija, prosjek 4,83
  • Veronika Dumić, preddiplomski sveučilišni studij Računarstvo, prosjek 4,77
  • Ivana Hrabar, preddiplomski sveučilišni studij Strojarstvo, prosjek 4,76
  • Tristan Vujović, preddiplomski stručni studij Računarstvo, prosjek 4,77
  • Andrija Barešić, diplomski sveučilišni studij Automatika i sustavi, prosjek 4,77
  • Robert Blaškić, diplomski sveučilišni studij Elektronika i računalno inženjerstvo, prosjek 4,89
  • Dario Semren, diplomski sveučilišni studij Komunikacijska i informacijska tehnologija, prosjek 4,89
  • Toni Blažević, diplomski sveučilišni studij Računarstvo, prosjek 5,00
  • Ivan Čorić, diplomski sveučilišni studij Strojarstvo, prosjek 4,78

 

Zahvalnice bivšim djelatnicima koji su otišli u mirovinu u prethodnoj godini:

  • izv. prof. dr. sc. Nikša Krnić
  • Nedjeljka Kuduz
  • prof. dr. sc. Gojko Magazinović

 

Zahvalnice školama iz kojih je najveći broj maturanata završio jedan od studija FESB-a u prethodnoj akademskoj godini:

  • Elektrotehnička škola Split
  • III. gimnazija Split
  • IV. gimnazija “Marko Marulić” Split
  • V. gimnazija “Vladimir Nazor” Split
  • Gimnazija Dinka Šimunovića Sinj

 

Zahvalnice tvrtkama koje su prethodnoj godini zaposlile najveći broj naših završenih studenata

  • Ericsson Nikola Tesla
  • Maurer Electronics

 

Nagrada Hrvoje Dujmić:

Fakultet nagradu „Hrvoje Dujmić“ dodjeljuje u spomen na prerano preminulog profesora Fakulteta Hrvoja Dujmića, dugogodišnjeg člana Hrvatske gorske službe spašavanja, alpinista, speleologa, voditelja i sudionika brojnih ekspedicija i akcija spašavanja.

Nagrada se dodjeljuje s ciljem odavanja priznanja studentima i djelatnicima Fakulteta koji su svojim djelima od opće društvene koristi inspirirali druge, pokazali iznimnu ljudskost ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima.

Fakultet s ponosom objavljuje da su dobitnici ovogodišnje nagrade “Hrvoje Dujmić” studenti Fakulteta koji su, svojim informatičkim znanjima, realizirali ideju kolegice Marije Domikulić s Ekonomskog fakulteta u Splitu te razvili aplikaciju DonatQR s ciljem da transparentno, ciljano i korisno doniranje potrebitima učine dijelom svakodnevnog života svih nas. No, ovi mladi ljudi se tu nisu zaustavili već su u prosincu 2021. godine, povodom blagdana Sv. Nikole, organizirali humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja poklona za djecu bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi te ispunivši brojne dječje želje razveselili djecu iz dječjeg doma Maestral i podružnice Miljenko i Dobrila iz Kaštel Lukšića.

U dječjem svijetu nije mala stvar dobiti baš onaj poklon koji želiš i tu je svoju bitnu ulogu odigrala pomno osmišljena DonatQR aplikacija jer je djeci omogućeno da iskuse onaj radosni dječji trenutak pisanja liste želja Sv. Nikoli i Djedu Božićnjaku, a donatorima da se osjećaju ponosno i sretno znajući da je njihov poklon baš onaj poseban jer ga je poželjelo potrebito dijete i koji će izmamiti iskreni osmijeh na dječjem licu.

Dobro znamo da pomaganje drugima jača zajedništvo i solidarnost i put je do razvoja humanijeg i ravnopravnijeg društva te je cilj Fakulteta poticanje studenata da svijetu oko sebe, osim vrhunskim obrazovanjem, doprinesu aktivnostima kojima će pomoći onima kojima je pomoć potrebna te da svoje obrazovanje koriste i za boljitak društva oko sebe. Upravo je razvoj aplikacije DonatQR koja omogućuje transparentno doniranje potrebitima primjer razvijene svijesti studenata da svoje formalno obrazovanje iskoriste na najbolji mogući način.

Nadamo se da će nagrada “Hrvoje Dujmić” i u budućnosti poticajno djelovati na sve naše studente i zaposlenike jer pomaganje drugima je nešto što svakog čovjeka čini sretnim, što predstavlja ono ljudsko u svima nama i zato je Fakultetu iznimna čast i privilegija što ovom nagradom ima priliku prepoznati i odati priznanje onima koji su to zaista zaslužili, a to su: Josip Bartulović, Adriano Dijan, Matej Kožica i Veselko Sprčić.

Kategorije