Rezultati upisa i slobodna mjesta nakon ljetnog upisnog roka

Nakon završetka upisa u I. godinu preddiplomskih studija na ljetnom upisnom roku na našem Fakultetu popunjeno je 78,69 % raspoloživih mjesta, a ponešto praznih mjesta ostalo je na svim ponuđenim studijskim programima. Najbolji upisni rezultati ostvareni su na preddiplomskom stručnom studiju Računarstvo, na kojem je popunjeno 97,5 % upisne kvote te je na jesenskom roku preostalo još samo jedno upražnjeno mjesto. Gotovo u cijelosti popunila su se i raspoloživa mjesta na preddiplomskom sveučilišnom studiju Računarstvo, na kojem je ispunjeno 96,92 % upisne kvote te su na jesenskom upisnom roku preostala još 4 prazna mjesta; preddiplomskom sveučilišnom studiju Elektrotehnika i informacijska tehnologija, na kojem je ispunjeno 96,11 % upisne kvote te je na jesenskom roku preostalo još 7 praznih mjesta; i na preddiplomskom stručnom studiju Elektrotehnika, koji je popunio 92,5 % svoje upisne kvote, dok su nakon ljetnog upisnog roka na tom studiju prazna ostala još samo 3 mjesta.

 

Na preddiplomskom sveučilišnom studiju Strojarstvo popunjeno je 61 % upisnih mjesta te mjesta ima za još 39 novopečenih brucoša. Nešto lošiji rezultati upisa zabilježeni su na preddiplomskom sveučilišnom studiju Industrijskog inženjerstva, na kojem je popunjeno 45 % raspoloživih mjesta te su za jesenski upisni rok preostala još 22 slobodna mjesta.

 

Na začelju ljestvice prema rezultatima upisa našli su se preddiplomski sveučilišni studij Brodogradnja, na kojem je popunjeno 33,3 % slobodnih mjesta, dok se na jesenskom upisnom roku nudi još 16 slobodnih mjesta; preddiplomski stručni studij Strojarstvo, na kojem je prazno ostalo još 13 upisnih mjesta; i preddiplomski stručni studij Brodogradnja kojeg je na ljetnom roku upisao samo jedan student te je slobodno ostalo još 11 raspoloživih mjesta.

 

Objedinjeni podaci o brojevima praznih mjesta za sve studijske programe prikazani su u infografici, danoj u nastavku.

Veseli činjenica da smo, usprkos statističkim podacima koji pokazuju da je ove godine ispite državne mature pisalo više od tisuću pristupnika manje nego lani, ove godine na ljetnom upisnom roku, kako se može vidjeti na sljedećoj infografici, upisali gotovo 30 brucoša više negoli godinu prije. Porast u broju upisanih primjetan je na gotovo svim studijskim programima, pri čemu je najveći skok zabilježen na preddiplomskom sveučilišnom studiju Elektrotehnika i informacijska tehnologija, kojeg u odnosu na prethodnu godinu upisalo 18 brucoša više; preddiplomskom stručnom studiju Elektrotehnika, na kojem je u odnosu na prethodnu godinu upisano 10 brucoša više; te na preddiplomskom sveučilišnom studiju Brodogradnja, na kojem je ove godine upisano 7 brucoša više nego lani. Najznačajniji pad broja upisanih zabilježen je, pak, na preddiplomskom stručnom studiju Strojarstvo, kojeg je prošle godine na ljetnom roku upisalo 17 brucoša, dok je ove godine upisano samo njih šestero.

Prijave za jesenski upisni rok, odabir visokih učilišta i objava rang lista za prijavljena učilišta vrše se korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava za prijave na visoka učilišta (NISpVU). Rok za prijavu studijskih programa i promjene ljestvice prioriteta je 19. rujna 2022. godine do 13:59. Fakultet zadržava pravo izmjene roka za prijave, o čemu će kandidati biti pravovremeno obaviješteni.

Kategorije