Studentska poduzetnička akademija: StartIT Student Demo Day

Završnicu i predstavljanje studentskih poduzetničkih projekata prve generacije projekta Startit Student u organizaciji ICT županije, startup zajednice „Digitalna Dalmacija“ i FESB-a u sklopu koje će se održati konferencija za medije i svečana dodjela nagrada u četvrtak, 29. 09. 2022. u 12:20 sati (natjecateljski dio od 11:30 sati) u u PICS-u, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB).

 

Demo day 2022

 

Nagradni fond iznosi 15.000 tisuća kuna, a nagrade autorima/timovima autora najbolja tri projekta, u visini 7.000, 5.000 i 3.000,00 kuna dodijelit će splitsko dalmatinski dožupan Stipe Čogelja i Tea Marasović, prodekanica za nastavu FESB-a.

 

Konferencija za medije održat će se u 12:20 sati i na njoj će sudjelovati:

  • Stipe Čogelja, splitsko-dalmatinski dožupan u ime SDŽ koja financira projekt
  • Damir Brčić, organizator i voditelj projekta ICT Županija i StartIT Student
  • izv. prof. dr.  sc. Tea Marasović, prodekanica za nastavu FESB-a
  • Dean Marušić, član žirija, voditelj Ericsson Nikola Tesla Split

 

O projektu Studentski poduzetnički projekt StartIT Student pokrenut je u suradnji ICT županija i Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Projekt je namijenjen studentima FESB-a koji žele svoje znanje primijeniti u poduzetništvu i ideje pretvoriti u proizvod spreman za tržište.

 

Sudjelovanjem u prvoj generaciji StartIT Student projekta, trideset studenata imalo je priliku i uz pomoć mentora, profesora s FESB-a, izraditi vlastiti MVP, odnosno prototip za tržište. Pohađali su radionice, edukacije/predavanja i sudjelovali na meetupovima startup zajednice Digitalna Dalmacija koja kao lokalna IT scena djeluje u okviru projekta ICT županija. Tijekom višetjedne edukacije, dodatno su razvili svoje projekte uz pomoć mentora, naučili su izraditi poslovni plan i istražiti tržište, izradili su prezentacije projekata (Pitch Deck) i upoznali se s vještinama prezentacije i javnog nastupa , osim toga imali priliku povezati se (networking) s drugim studentima istih ili sličnih interesa te se pripremiti za pohađanje sljedeće razvojne stepenice – StartIT startup akademije, također projekta ICT županije.

Žiri koji će imati zadatak odabrati najbolje projekte koji su u inicijalnoj fazi razvoja inovativnih proizvoda ili usluga, čine predstavnici hrvatskih IT tvrtki koje djeluju na globalnom tržištu i predstavnici poticanja startup poduzetništva: Dean Marušić (Ericsson Nikola Tesla), Branko Šegedin (Sistemi.hr) i Marko Mimica (Net Hub – Poduzetnički akcelerator).

Još jednom Vas pozivamo na praćenje događaja i zahvaljujemo podršci projektu s ciljem da znanje bude dostupno svima!’

Kategorije