Zbogom, dekane!

Dana 7. studenog 2022. godine zauvijek nas je napustio naš dekan, prof. dr. sc. Srdjan Podrug. Teška bolest, s kojom se hrabro uhvatio u koštac, bila je neumoljiva te ga je prerano, u njegovim najplodonosnijim godinama, otrgnula od njegove obitelji, akademske zajednice i svih nas koji smo ga voljeli i poštovali.

 

 

Bez pretjerivanja možemo reći kako je naš dekan doista bio dobri duh ovog Fakulteta, kojem je bio neizmjerno posvećen i za kojeg je bio vezan kao rijetko tko, još od trenutka kad je kao brucoš prije 30 godina prvi put kročio u ovu zgradu. O njegovoj veličini, omiljenosti i ugledu kojeg je uživao među svojim kolegama dovoljno govori činjenica da je jedini u povijesti ovog Fakulteta kojemu je uspjelo, nakon dva odrađena mandata na mjestu dekana, ponovno biti izabran za čelnika ove ustanove. Svoj posljednji mandat, na žalost, neće imati priliku završiti …. Njegova osobnost, entuzijazam i predanost kojom je pristupao svakom poslu, ostaju trajni zalog i utabana staza za sve one koji će nastaviti kročiti njegovim putem.

 

Svi mi koji smo ga poznavali zahvalni smo mu za svo vrijeme i pažnju koje je bezrezervno poklanjao studentima, kolegama te svima ostalima koje je na svojem akademskom i životnom putu susretao. Naše misli i molitve u ovim teškim trenucima usmjerene su njegovoj obitelji – prvenstveno supruzi, sinovima i kćerci – koju je, malo je reći, obožavao. Dekane, počivajte u miru!

Kategorije