CASSINI Space Tech Hackathon

Prijavite se na peti CASSINI Hackathon i razvijte rješenja za jačanje sigurnosti Europe koristeći svemirsku tehnologiju. CASSINI hackathon izvrsna je prilika za razvoj ideja digitalnih načina primjene svemirskih podataka. Namijenjeni su studentima, istraživačima, ekipama, startup tvrtkama i svima ostalima koji su voljni sudjelovati. Dio su inicijative CASSINI, programa Europske komisije za potporu svemirskom poduzetništvu. Natjecatelji se suočavaju s globalnim izazovima iz područja obrane, sigurnosti i kibernetičke sigurnosti koristeći svemirske tehnologije.

 

CASSINI vikend hackathon održava se simultano od 24. do 26. ožujka 2023. godine u deset europskih zemalja: Danskoj, Švedskoj, Estoniji, Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. Uz pristup vrijednim znanjima, izvrsne mentore i kvalitetna predavanja sudionici će imati priliku svoja rješenja razvijati u proaktivnom i kreativnom prostoru Zagrebačkog inkubacijskog centra (ZICER), vodećeg hrvatskog startup čvorišta, koji organizira hrvatsko CASSINI izdanje. Ekipe će biti interdisciplinarne, a znanje programiranja nije nužno za prijavu.

 

Hackathon je natjecateljskog karaktera. Najbolje plasiranu ekipu očekuje 5.000 eura, drugoplasiranu ekipu 1.000 eura i poklon-paket sponzora, a trećeplasiranu ekipu poklon-paket sponzora. Posebno iznenađenje hrvatskog izdanja CASSINI hackathona je šestomjesečna plaćena praksa u SES Techcomu u Luxembourgu koju će osvojiti jedan sudionik natjecanja. Pobjeda na nacionalnim hackathonima najboljim ekipama otvara novi izazov – predstavljanje njihovih zamisli u velikom finalu gdje će tri najbolja ekipe iz deset spomenutih europskih zemalja osvojiti atraktivne nagrade. Ove nagrade, između ostalih, uključuju i šest mjeseci mentorstva pod vodstvom najboljih space tech stručnjaka u Europi.

 

Peto CASSINI izdanje donosi tri ključna izazova:

  • Omogućiti pokretljivosti na više vrsta terena. Možete li stvoriti rješenje koje omogućava mobilnost
    obrambenim snagama, ekipama za hitne slučajeve i osoblju za humanitarnu pomoć? Tražimo alate koji
    pomažu u planiranju misija, operativnoj logistici te traženju i spašavanju.
  • Učiniti more sigurnijim. Ovaj izazov poziva sudionike da razviju rješenja za pomorsku inteligenciju. To mogu
    biti rješenja o nadziranju sigurnosnih prijetnji ili ilegalnih aktivnosti. Cilj nam je mora učiniti sigurnijima!
  • Zaštititi kritičnu infrastrukturu. Tražimo rješenja koja procjenjuju ili ublažavaju poremećaj javnih usluga i
    lanaca opskrbe (npr. kako biste koristili svemirske podatke EU za zaštitu od računalno-mrežnih napada).

 

Prijave su otvorene do petka, 17. ožujka 2023. godine, do 18.00 sati, a primaju se putem sljedeće poveznice.

Kategorije