Cijepljenje protiv humanog papiloma virusa (HPV) za studente splitskog Sveučilišta

Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ, Sveučilište u Splitu, Studentski centar Split i Studentski zbor Sveučilišta u Splitu za studente splitskog Sveučilišta organiziraju besplatno cijepljenje protiv humanog papiloma virusa (HPV) . Cijepljenje, bez prethodne narudžbe, će provoditi Služba za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ u srijedu, 29. ožujka 2023. godine, od 14.00 do 16.00 sati, na punktu SPORTSKA DVORANA SD DR. FRANJO TUĐMAN (KAMPUS). Kod dolaska na cijepljenje sa sobom je obvezno ponijeti zdravstvenu iskaznicu i iskaznicu cijepljenja.

 

Mole se svi studente koji su prvu dozu cjepiva protiv HPV-a primili u siječnju 2023. godine da se odazovu na drugu dozu cjepiva u gore navedenom terminu.

 

Cijepljenje protiv humanog papiloma virusa preporuča se radi smanjenja rizika od HPV infekcije koja može dovesti do određenih oblika raka ili drugih bolesti kod žena i muškaraca. Cijepljenje se provodi cjepivom GARDASIL 9 za oba spola po shemi 0,2,6 (prva i druga doza u razmaku od 2 mjeseca, treća doza u razmaku 6 mjeseci od prve doze). Razmaci između doza mogu biti i dulji, no savjetuje se da se sve tri doze prime unutar 12 mjeseci. Cjepivo je u Hrvatskoj dostupno kao dio Nacionalnog programa cijepljenja protiv HPV-a.

 

Više informacija moguće je dobiti na broj telefona 021/315-957 ili slanjem upita na adresu elektroničke pošte: anita.buljan@nzjz-split.hr.

Kategorije