Predavanje “Dinamika lančanog pogona primjenom modela sustava tijela (MBD)”

Naš Fakultet uživa suradnju s brojnim visokoobrazovnim institucijama iz cijelog svijeta i dugi niz godina ugošćuje stručnjake iz područja tehničkih znanosti. Erasmus + program mobilnosti jedan je od najdostupnijih alata za realizaciju spomenutih suradnji i ove godine je Fakultetu priskrbio posjet prof. Cândide Malçe sa Politehničkog instituta u Coimbri.

 

U sklopu svog skorog posjeta prof. Malça za sve zainteresirane studente i djelatnike održat će predavanje iz područja projektiranja strojnih elemenata, a na temu dinamike lančanog pogona primjenom modela sustava tijela (MBD). U svom izlaganju, prof. Malça predstavit će metodologiju dinamika sustava tijela za dinamičku analizu mehaničkih sustava, te primjenu iste u lančanim pogonima, u biomehanici i u mnogim drugim područjima te se osvrnuti na modeliranje mehaničkog kontakta.

 

Prof. dr. sc. Cândida Malça je doktorirala na Tehničkom sveučilištu u Lisabonu, na studijskom programu Strojarstvo. Trenutno je profesorica je na Politehničkom institutu u Coimbri, na Odjelu za strojarstvo, Tehnički fakultet (ISEC) te predaje studentima prijediplomskih i diplomskih studija strojarstva i elektrostrojarstva od 1997. Bila je voditeljica diplomskog studijskog programa strojarstva na ISEC-u, predsjednica Odsjeka za strojarstvo i Pedagoškog vijeća ISEC-a i potpredsjednica Politehničkog instituta u Coimbri. Autorica i koautorica je brojnih međunarodnih publikacija i patenata te je recenzent u nekoliko znanstvenih časopisa. Sudjelovala je u nekoliko domaćih i međunarodnih istraživačkih projekata u područjima brze izrade alata, aditivne proizvodnje, projektiranja strojarskih elemenata i napredne obrade materijala. Posljednjih godina dobila je nekoliko nagrada u R&D poslovno orijentiranim projektima.

 

S ponosom vas pozivamo na predavanje prof. Malçe koje će se održati u četvrtak, 30. ožujka 2023. godine, u dvorani B402, s početkom u 10.15 sati. Radujemo se Vašem odazivu!

Kategorije