Dan Otvorenih vrata Obrtne tehničke škole

U srijedu, 10. svibnja u Obrtno tehničkoj školi održao se treći po redu Dan otvorenih vrata.

 

 

Cilj ovog događanja bio je predstavljanje djelokruga i misije Regionalnog centra kompetentnosti pomoću kojeg se vrši modernizacija strukovnog obrazovanja, pružaju prilike za stručno usavršavanje odraslim osobama, promovira cjeloživotno obrazovanje i unapređenje u zanimanjima iz sektora elektrotehnike i računalstva kao i popularizira strukovno obrazovanje i usavršavanje u struci. Radi se o aktivnosti u sklopu projekta “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo Splitsko-dalmatinske županije” koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ravnatelj Kalebić istaknuo je i kako je Regionalni centar kompetentnosti dokaz da škola godinama dobro radi, s obzirom da je već 14 godina u Erasmus i brojnim drugim programima. Svake godine 24 učenika Obrtne tehničke škole ide u neku od europskih zemalja i tri tjedna gostuju u inozemnoj školi. S ponosom ističe kako u velikom broju slučajeva učenici dobiju ponudu da na tom mjestu završe školu ili da se vrate i ostanu raditi.

 Ovaj Dan otvorenih vrata protekao je i u sjajnoj zabavi. Užarena atmosfera bila je u školskoj dvorani gdje se odvijao nogometni turnir, osobito revijalna utakmica između učenika i nastavnika gdje su ipak nastavnici odnijeli pobjedu i pokazali koliko je iskustvo važan resurs. Escape room natjecanje riješeno je za 6 minuta i 30 sekundi, a pobjednici koji su ujedno osvojili pametne satove bili su Petar Kapitanović, Andi Veža, Borna Punda i Tomislav Beroš. Nagradu je osvojio i Roko Čokolić kao sretni dobitnik foto izazova. Valja naglasiti da su u izradi radio spota sudjelovali naši učenici, Vlatko Maleš i Andrija Bordožić sa svojom profesoricom Majom Krišto koja ga je i ove godine osmislila.

 

Zajednički strukovni sajam

Taj dan organiziran je i zajednički strukovni sajam koji je osmišljen kao mjesto povezivanja vodećih poslodavaca iz područja elektronike, IKT, i automobilske industrije, razvoja web aplikacija sa polaznicima redovitog strukovnog obrazovanja, učenicima i svim zainteresiranim sudionicima.

Gosti su na okruglim stolovima imali prilike čuti koji su sve noviteti kod tih poslodavaca, koji su im izazovi i kakvu budućnost predviđaju za učenike strukovnih zanimanja.

Nakon zanimljivih panela RCK OTŠ je ugostio sudionike Zajedničkog strukovnog sajma na gala večeri u restoranu Gusar.

Kategorije