Zaposlenice FESB-a posjetile Sveučilište u Coimbri

Djelatnice FESB-a, Nada Tokić iz službe javne nabave, Anamarija Grubišić iz financijske službe i Mirela Bašić Liović iz Ureda za podršku istraživanju i međunarodnu suradnju, sudjelovale su u Erasmus+ mobilnosti nenastavnog osoblja te su posjetile Sveučilište u Coimbri, Portugal, u razdoblju od 24. do 28. travnja.

 

 

Tijekom posjeta Sveučilištu u Coimbri, djelatnice su imale priliku susresti se s ključnim predstavnicima Službe za upravljanje i promociju istraživanja (SPGI). Alexandre Leal, voditelj Službe, podijelio je s njima svoja iskustva u promociji istraživanja i upravljanju istraživačkim projektima. Silvia Matias, voditeljica Odjela za podršku i promociju istraživanja (DAPI), predstavila je različite programe podrške i inicijative usmjerene na poticanje istraživanja i razvoja na Sveučilištu u Coimbri. Djelatnice su također imale sastanak s Soniom Mafalda Cardoso, voditeljicom Odjela za projekte i aktivnosti (DPA), kako bi razgovarale o provedbi projekata i važnosti učinkovitog upravljanja istima. Paula Lopes, iz administracije i provedbe projekata u suradnji s gospodarstvom, izložila je najčešće probleme i izazove koje susreće u provedbi. Za kraj, Luis Lopes iz jedinice za upravljanje projektima predstavio je LUGUS platformu koja se koristi za administraciju i provedbu projekata, naglašavajući njezinu važnost u učinkovitom upravljanju projektima.

Tijekom posjeta, djelatnice su također imale priliku posjetiti Centre for Mechanical Engineering, Materials and Processes – CEMMPRE, gdje im je Ana Sofia Ramos, članica Uprave, predstavila rad centra, projekte i aktivnosti koje provode. Izražen je interes za daljnju suradnju na razmjeni osoblja između Fakulteta i Sveučilišta u Coimbri.

Posjet Sveučilištu u Coimbri, organizaciji SPGI i CEMMPRE-u pružio je djelatnicama vrijedan uvid u upravljanje istraživanjima i provedbu projekata. Sastanci sa stručnjacima iz tih institucija potaknuli su interes za daljnju suradnju i razmjenu osoblja između našeg Fakulteta i Sveučilišta u Coimbri.

Primjer dobre poslovne prakse koji su primijetile tijekom posjeta je učinkovita provedba projekata putem odgovarajuće platforme. Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu bi mogao razmotriti implementaciju slične platforme koja bi olakšala praćenje i vrednovanje napretka projekata, te poboljšala njihovu učinkovitost.

Kategorije