Povodom Dana Fakulteta uspješno je održan Career Speed Dating

Career Speed Dating event, koji se održao 1.lipnja 2023.g. u auli FESB-a, okupio je veliki broj studenata koji su se predstavili potencijalnim poslodavcima iz različitih tvrtki. Cilj događaja bio je pružiti platformu za interakciju između studenata i poslodavaca, kako bi se stvorile veze i otvorile mogućnosti za buduću suradnju.

 

 

Na događaju su sudjelovali AD Plastik, Adria Docks d.o.o, Deltron d.o.o., Ericsson Nikola Tesla, FRANC MONT d.o.o., Global Offshore Engineering, HR Cloud d.o.o., Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o., HRVATSKI REGISTAR BRODOVA, Hrvatski Telekom, Kristalna Ideja d.o.o., Little Code d.o.o., Locastic, Luka Ploče d.d., Odašiljači i veze d.o.o. te OTP banka d.d.. Ovi istaknuti poslodavci prepoznali su važnost ove inicijative i aktivno sudjelovali na događaju kako bi se predstavili studentima i razgovarali o poslovnim aktivnostima, mogućnostima zaposlenja i procesu prijave na posao u svojim tvrtkama.

 

Studenti su imali priliku postavljati pitanja, dijeliti svoje interese i ambicije te dobiti konkretne informacije o tome što poslodavci traže od budućih zaposlenika. Ovakav format omogućio je studentima da steknu vrijedne uvide u različite industrije i izgrade svoju profesionalnu mrežu kontakata.

 

Reakcije studenata nakon Career Speed Dating Eventa bile su izuzetno pozitivne. Mnogi su izrazili zadovoljstvo što su imali priliku predstaviti se poslodavcima iz područja koja ih zanimaju te su se osjećali motivirano za daljnje usavršavanje.

 

FESB je iznimno ponosan na uspjeh ovog događaja i zahvaljuje se svim poslodavcima koji su podržali ovu inicijativu. Njihova podrška i sudjelovanje omogućili su studentima da steknu dragocjena iskustva te da se povežu s potencijalnim poslodavcima. Ovaj  Career Speed Dating Event još jednom potvrđuje važnost suradnje između akademske zajednice i poslovnog sektora u oblikovanju kvalitetnih karijernih puteva za mlade stručnjake.

 

FESB se raduje nastavku suradnje s poslodavcima i organizaciji sličnih događaja u budućnosti, s ciljem pružanja najboljih mogućnosti za profesionalni razvoj svojih studenata.

Kategorije