Novi veliki uspjeh naše studentice, proslavljene judašice Lare Cvjetko!

Na nedavno završenom IJF Grand Slam natjecanju, održanom od 23. do 25. lipnja 2023. godine, u Ulaanbaataru u Mongoliji, naša Lara Cvjetko – inače studentica 2. godine na sveučilišnom prijediplomskom studiju Računarstvo – ponovno nas je učinila ponosnima, osvojivši srebrnu medalju u konkurenciji 344 natjecatelja iz 44 zemlje.

 

 

Lara je bila prva nositeljica turnira u Mongoliji, što je i potvrdila prikazanim borbama. Na putu do finala nanizala je tri pobjede, svladavši u eliminacijskim borbama redom Heeju Han iz Južne Koreje, Dariju Kharmoikinu iz Rusije i Mayu Goshen iz Izraela.

 

U finalu kategorije do 70 kg borila se s predstavnicom Japana Shiho Tanakom. Bila je to napeta i tijesno borba, u kojoj su presudile sitnice te je na koncu Tanaka odnijela pobjedu u produžetku, na zlatni bod. Ipak, nakon borbe Lara nije krila sreću i zadovoljstvo zbog činjenice da se nakon šest mjeseci ponovno vratila na pobjedničko postolje i da je osvojila svoju prvu medalju s IJF Toura u ovoj godini.

 

Zanimljivo je i kako se Larina mlađa sestra, Jana Cvjetko, samo dan ranije okitila naslovom europske viceprvakinje do 63 kg na Europskom kadetskom prvenstvu.

 

Čestitamo Lari i Jani, njihovoj obitelji i trenerima na (n)ovim sjajnim rezultatima!

Kategorije