Najava održavanja 5. izdanja edukativnog programa “Seeds for the Future”

 

Iz tvrtke Huawei Technologies najavljuju peto izdanje njihovog edukativnog programa “Seeds for the Future”. Program će se održati online u razdoblju od 16. – 23. listopada 2023. godine.

 

Seeds for the Future je Huaweijev vodeći globalni društveno odgovorni program namijenjen studentima koji potiče razvoj IKT talenata, ali i kulturološku razmjenu diljem svijeta. Program je pokrenut 2008. godine, a u Hrvatskoj je pokrenut potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i suradnji 2019. godine između tvrtke Huawei Technologies i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, središnjeg državnog tijela zaduženog za promicanje razvoja digitalnog društva.

 

Seeds for the Future dio je globalne Huaweijeve inicijative, a najboljim IKT studentima iz raznih zemalja nudi priliku za praktičnim iskustvom, uvidom u istraživanja i razvoj te pristup najnovijoj inovativnoj opremi za informacijsko-komunikacijsku tehnologiju.

 

Ove je godine za hrvatske studente osigurano 20 mjesta. Virtualni program prilagođen je cilju za povezivanjem i umrežavanjem studenata diljem Europe te se stoga dio programa odvija prijenosom uživo, čime se želi potaknuti međukulturne vještine i društvenu odgovornost.

 

Ovogodišnji program trajat će osam dana tijekom kojih će se odabrani kandidati imati prilike upoznati s najmodernijim tehnologijama kao što su 5G, kibernetička sigurnost i umjetna inteligencija, a studente će podučavati i mentori, Huaweijevi stručnjaci, koji će im biti na raspolaganju tijekom trajanja cijelog programa.

 

Potencijalni sudionici, odnosno studenti, prijavljuju se iz svoje zemlje prebivališta. Materijali za prijavu trebaju sadržavati životopis, prijepis ocjena koji dokazuje akademsku izvrsnost, popratno pismo i/ili dvominutni osobni video u kojem će kandidati reći nešto više o sebi i svojoj motivaciji za sudjelovanje u ovom programu.

 

Osnovni kriteriji odabira kandidata za sudjelovanje u programu uključuju (ali nisu ograničeni na to):

  • prosjek ocjena 3.0 ili viši, odnosno da student spada u 30 % najuspješnijih u svojoj generaciji, pri čemu se ne zahtijeva profesionalno iskustvo;
  • radovi i video prikazi koji održavaju poznavanje osnova IKT-a, zanimanje za IKT, interes za Kinu i entuzijazam za učenje.

 

Proces odabira kandidata će se odvijati na način da će sve visokoškolske institucije dostaviti imena i dokumentaciju prijavljenih kandidata, koji će biti stavljeni na popis za prijavu. Nakon sastavljanja popisa zajedničko koordinacijsko tijelo u čijem će radu sudjelovati predstavnici tvrtke Huawei Technologies i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, formirat će konačnu listu odabranih studenata koji zadovoljavaju uvjete za prijavu, koje će rangirati po kvaliteti prijavu.

 

Datumi i rokovi za prijavu bit će objavljeni tijekom rujna tekuće godine, a do tada više informacija o programu moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.

Kategorije