Rezultati upisa i slobodna mjesta nakon ljetnog upisnog roka

Nakon završetka upisa u I. godinu prijediplomskih studija na ljetnom upisnom roku na našem Fakultetu popunjeno je 73,49 % raspoloživih mjesta, a ponešto praznih mjesta ostalo je na svim ponuđenim studijskim programima. Najbolji upisni rezultati ostvareni su na sveučilišnom prijediplomskom studiju Računarstvo, na kojem je popunjeno 98,46 % upisne kvote te su na jesenskom roku preostala još samo 2 upražnjena mjesta. Gotovo u cijelosti popunila su se i raspoloživa mjesta na stručnom prijediplomskom studiju Računarstvo, na kojem je ispunjeno 92,5 % upisne kvote te su na jesenskom upisnom roku preostala još 3 prazna mjesta.

 

Na sveučilišnom prijediplomskom studiju Elektrotehnika i informacijska tehnologija popunjeno je 86,11 % upisnih mjesta te mjesta ima za još 25 novopečenih brucoša. Nešto lošiji rezultati upisa zabilježeni su na stručnom prijediplomskom studiju Elektrotehnika, na kojem je popunjeno 75 % raspoloživih mjesta te je za jesenski upisni rok preostalo još 10 slobodnih mjesta.

 

Sveučilišni prijediplomski studij Strojarstvo popunio je 59 % svoje upisne kvote, dok je nakon ljetnog upisnog roka na tom studiju prazno ostalo još 41 mjesto. U tek neznatno slabijem postotku popunjen je i stručni prijediplomski studij Strojarstvo, na kojem je prazno ostalo još 15 upisnih mjesta.

 

Na začelju ljestvice prema rezultatima upisa našli su se sveučilišni prijediplomski studij Industrijsko inženjerstvo – na kojem je popunjeno 30 % slobodnih mjesta, dok se na jesenskom upisnom roku nudi još 28 slobodnih mjesta – te sveučilišni prijediplomski studij Brodogradnja na kojem su nakon ljetnih upisa nepopunjena ostala još 22 mjesta.

 

Najlošiji rezultat ostvaren je na stručnom prijediplomskom studiju Brodogradnja, na kojemu je nakon ljetnog upisnog roka slobodno ostalo svih 12 raspoloživih mjesta.

 

Objedinjeni podaci o brojevima praznih mjesta za sve studijske programe prikazani su u infografici, danoj u nastavku.

 

 

Prijave za jesenski upisni rok, odabir visokih učilišta i objava rang lista za prijavljena učilišta vrše se korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava za prijave na visoka učilišta (NISpVU). Rok za prijavu studijskih programa i promjene ljestvice prioriteta je 18. rujan 2023. godine do 14:59. Fakultet zadržava pravo izmjene roka za prijave, o čemu će kandidati biti pravovremeno obaviješteni. Detaljne informacije o proceduri upisa moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.

Kategorije