Konferencija javne promocije projekta DATACROSS

Pozivamo sve zainteresirane na javno predstavljanje rezultata projekta Napredne metode i tehnologije u znanosti o podatcima i kooperativnim sustavima (DATACROSS) sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Vrhunska istraživanja Znanstvenih centara izvrsnosti”, čiji je nositelj Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave, a koje će se održati u srijedu, 11. listopada 2023. godine, u 11:00 sati, u dvorani A100 Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite putem elektroničke pošte (ssesnic@fesb.hr) ili telefonom 021/305-814 (izv. prof. dr. sc. Silvestar Šesnić) najkasnije do srijede, 4. listopada 2023. godine.

 

Osnovne informacije o projektu i Znanstvenom centru izvrsnosti:

Glavni je cilj Poziva “Vrhunska istraživanja Znanstvenih centara izvrsnosti” razvoj graničnih istraživanja i jačanje kapaciteta ZCI-jeva, čija je misija da znanstvenim istraživanjima i njihovom mogućom primjenom pomiču granice istraživanja, znanja i društva općenito, čime se povećava i unaprjeđuje međunarodna vidljivost i prepoznatljivost hrvatske znanstvene zajednice te pridonosi razvoju gospodarstva i društva u cjelini.

Poziv “Vrhunska istraživanja Znanstvenih centara izvrsnosti” u nadležnosti je Ministarstva znanosti i obrazovanja, raspisan je u sklopu Operativnoga programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” te sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR). Postupak dodjele bespovratnih sredstava proveli su Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU).

Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave okuplja više od 80 vodećih istraživača iz 13 institucija u Hrvatskoj s njihovim istraživačkim grupama.

Iznos bespovratnih sredstava projekta DATACROSS je 4.974.036,43 EUR.


Prilog:

Kategorije