Natječaj za dodjelu godišnje nagrade za posebni doprinos izvrsnosti u području kibernetičke sigurnosti

Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost (HIKS) objavljuje poziv za dodjelu godišnje nagrade i priznanja za posebni doprinos izvrsnosti u području kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj. Cilj postupka odabira i dodjele nagrada i priznanja je poticati izvrsnost i inovacije u području kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj. Na taj način želi se podržati daljnji razvoj i promicanje kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj te prepoznati i nagraditi one koji su dali izniman doprinos u tom području.

 

HIKS će u 2023. godini dodijeliti priznanje za istaknuti studentski rad (diplomski, završni ili seminarski rad, rad na konferenciji ili u časopisu) iz područja kibernetičke sigurnosti. Priznanje će biti dodijeljeno studentu koji je izradio originalni rad koji predstavlja izvrsnost u području kibernetičke sigurnosti.

 

Kandidatura se podnosi putem elektroničke pošte na adresu: natjecaj@hiks.hr, a rok za njezino podnošenje je do 15. studenog 2023. godine.

 

Za nagradu se mogu prijaviti svi redoviti i izvanredni studenti, kao i studenti koji su diplomirali ili završili studij u proteklih godinu dana. Studenta za nagradu može prijaviti i mentor/nastavnik koji ga je vodio u izradi rada. Radovi se šalju zajedno s pismenom preporukom mentora/nastavnika koji potvrđuje autentičnost i originalnost rada.

 

Prijava kandidata mora sadržavati sljedeće informacije:

  • ime i prezime kandidata
  • naziv institucije s koje kandidat dolazi
  • kontakt podatke (adresa, telefon, adresa elektroničke pošte)
  • životopis kandidata
  • ime i prezime mentora/voditelja rada
  • osnovni podatke o radu (naslov i vrsta studentskog rada, datum izrade/objave, institucija/publikacija…)
  • naziv publikacije u kojoj je rad objavljen
  • kratki opis rada i njegovog značaja u području kibernetičke sigurnosti
  • podatke o predlagatelju (ime i prezime, institucija/organizacija, adresa, adresa elektroničke pošte)

 

Povjerenstvo će radove ocjenjivati u skladu sa sljedećim kriterijima:

  1. Originalnost i kvaliteta rada

Ocjenjuje se originalnost i kvaliteta rada, kao i relevantnost za područje kibernetičke sigurnosti. Kvaliteta rada također uključuje jasnoću i razumljivost opisa, logičnu strukturu i metodologiju rada, te prikladnu uporabu izvora i dokaza.

  1. Kreativnost rada

Ocjenjuje se kreativnost i inovativnost rada u smislu pronalaženja novih i inovativnih rješenja za sigurnosne probleme u području kibernetičke sigurnosti.

  1. Primjenjivost rada

Ocjenjuje se razina praktične primjenjivosti rada u stvarnom svijetu, te njegova doprinos sigurnosti informacijskih sustava.

  1. Znanstvena relevantnost i doprinos zajednici

Ocjenjuje se razina znanstvene relevantnosti rada i njegova doprinos zajednici u području kibernetičke sigurnosti.

 

Odluka Povjerenstva o prijedlogu dobitnika nagrade temeljit će se na ukupnoj ocjeni rada i ocjenama za pojedine kriterije.

Kategorije