Otvorena peta po redu konferencija “Startup Europe Regatta”

U Splitu je svečano otvorena peta po redu konferencija “Startup Europe Regatta” koja spaja poduzetnike, inovatore, investitore, znanstvenike, stručnjake iz zelenih tehnologija i energetike.

 

Otvaranje konferencije održano je u Dioklecijanovim podrumima, a na samom otvaranju govorio je i dekan, prof. dr. sc. Branimir Lela. Između ostalog napomenuo je kako već treću godinu za redom FESB zajedničkim naporima sa studentima realizira posebne sudentske poduzetničke projekte te kako je sjajno što i ove godine imamo naše studente koji izlažu projekt u okviru konferencije, Klara Bruna Tomić, Marino Jurić i Matej Vuko pod vodstvom prof. dr. sc. Marjana Sikore.

Inače, na samoj Rivi predstavljaju se svi startup projekti pod nazivom „Startup Riva-expo“ kako iz inozemstva tako i iz Hrvatske, od kojih je gotovo pola upravo iz Splita.

Organizatori konferencije su Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra ZICER i Damir Brčić, Voditelj centra za digitalnu transformaciju Digitalna Dalmacija.

Ovo je već 5. godina kako se konferencija održava u Splitu. U sklopu konferencije održava se i regata koja se kao takva može povezati s biznisom-sudionici mogu otkriti kako s timom postići najbolje rezultate na ograničenom području, u ograničenim uvjetima koji se stalno mijenjaju i kojima se treba prilagođavati, istaknuo je Frane Šesnić.

Kategorije