Dan Hrvatskog centra kompetencija za HPC

Dan Hrvatskog centra kompetencija za HPC održat će se 8. studenog 2023. godine, s početkom u 9:00 sati u prostorima Sveučilišta u Zagrebu Sveučilišnog računskog centra (Srca) na adresi J. Marohnića 5, Zagreb.

Iskoristite priliku saznati što je računarstvo visokih performansi (engl. High Performance Computing, HPC), upoznajte interdisciplinarnu primjenu HPC tehnologija i mogućnost obrade velikih količina podataka, doznajte kako se ova tehnologija koristi za izvođenja kompleksnih izračuna te saznajte zašto je HPC tehnologija danas neophodna za rješavanje najvećih znanstvenih, ekonomskih i društvenih izazova.

Srce je voditelj konzorcija, čiji je član i FESB na projektima EuroCC i EuroCC2 uspostave Hrvatskog centra kompetencija za računarstvo visokih performansi (HR HPC CC). Na Danima Hrvatskog centra kompetencija za HPC izv. prof. dr. sc. Ivo Stančić prezentirati će rezultate ostvarene na FESB-u kroz projekte uspostave Nacionalnog centra kompetencija za računarstvo visokih performansi.

Sudjelovanje na događanju je besplatno za sve sudionike.

Sve dodatne informacije, program te mogućnost prijave na događanje možete pronaći na stranici Dana Hrvatskog centra kompetencija za HPC.

Kategorije