ŽENE U ELEKTROENERGETICI – INTERAKTIVNO PREDAVANJE I PANEL U ORGANIZACIJI WOMEN IN ENERGY (WiE)

Predavanje Women in Energy (WiE) održat će se dana 28.11.2023. godine u periodu od 10:00 do 11:00 sati u dvorani A302 na FESB-u.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane a poglavito žene koje su uključene u aktivnosti vezane uz energetiku, bilo zanimanjem, bilo ostalim aktivnostima i radom.

Putem interaktivnog predavanja omogućava se prilika za dobivanje uvida u internacionalno poslovanje energetskog sektora kao i za povezivanje sa stručnjacima iz industrije.

Predavanje će održati Khayakazi Dioka i Tara-Lee MacArthur. Imenovane pozivaju sve zainteresirane da putem predavanja istraže svijet CIGRE i CIGRE WiE te da pritom otkriju najnovije vijesti o energetskom sektoru i razloge zašto su iste izabrale upravo ovaj poslovni put.

CIGRE je skraćenica od Conseil International des Grands Réseaux Électriques, odnosno Međunarodno vijeće za velike elektroenergetske sustave. CIGRE je stručna udruga sa sjedištem u Parizu i članstvom na svih pet kontinenata.

Djelovanje CIGRE obuhvaća problematiku elektroenergetskih sustava i komponenti, dakle razvoj, izgradnju, pogon i održavanje elektroenergetskih postrojenja i njihovih sastavnica. CIGRE broji više od 12.000 članova: znanstvenika, akademika, inženjera, tehničara, dobavljača i ostalih, u više od 90 zemalja. Hrvatski ogranak Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske sustave, HRO CIGRE član je CIGRE od 1951.

CIGRE WiE je mreža koja ženama u energetskom sektoru omogućava/pomaže da se povežu, razvijaju svoje karijere, povećaju samopouzdanje, unaprijede profesionalne vještine. Žene u inženjerstvu HRO CIGRE djeluje u okviru nacionalnog ogranka, ali je i dio globalne mreže „Women in Energy CIGRÉ“.

Dođite!

Kategorije