Pokretanje znanstvenih startupa i suradnji s tvrtkama kroz Nuqleus – prijave do 26. 11.

Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) kroz svoj deep-tech venture builder Nuqleus podupire istraživače pri pokretanju znanstvenih startupa i stvaranju novih suradnji s tvrtkama. Navedeno se postiže kroz dva programa: Startup Builder i Scinergy.

Prijave za oba programa otvorene su do 26. 11. i sastoje se od upitnika čije ispunjavanje traje oko 20 minuta. U programe se mogu prijaviti timovi i pojedinci s istraživačkih institucija koji

  • žele raditi na vlastitoj ideji i/ili
  • žele raditi na razvoju novog projekta u suradnji s tvrtkama.

Sudionicima koji žive i rade van Zagreba, bit će pokriveni troškovi dolaska na konferencijske dijelove programa, a ostatak programa će se održavati hibridnim pristupom.

Program Startup Builder posebno je osmišljen za istraživače koji žele ispitati komercijalni potencijal svojih projekata s ciljem pokretanja startupa. Čak šest od devet timova koji su sudjelovali u prošloj generaciji programa trenutno ima otvorenu tvrtku, a zajedno su u svega nekoliko mjeseci prikupili više od 150.000 EUR. Nuqleus nudi jedinstvenu kombinaciju edukacije, promocije, izgradnje poslovnih kontakata, besplatnih resursa i pristupa kapitalu za sve sudionike programa.

Scinergy je novi program povezivanja istraživača i tvrtki koji se temelji na “uparivanju” stručnosti i ideja istraživača s potrebama tvrtki nakon čega slijede strukturirani događaji i sastanci u svrhu definiranja i planiranja buduće suradnje. Riječ je o pilotu globalnog projekta Europske komisije koji Nuqleus provodi u suradnji sa Svjetskom bankom, London Business School (LBS) i Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Više o programu i o svim načinima na koje istraživači i znanstvenici mogu uz potporu ICENT-a i Nuqleusa komercijalizirati svoj znanstveni rad možete pronaći na web stranici: https://nuqleus.io/

Sva pitanja možete postaviti na email adresu info@nuqleus.io

Kategorije