Otvorene prijave za LUMEN Data Science: najveće studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka

Udruga studenata eStudent organizira najveće studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja, pod nazivom LUMEN Data Science.

Cilj natjecanja je potaknuti studente na analitičko razmišljanje, timski rad i kreativnost. Uz uspješan timski rad, potrebno je napraviti rješenje kojim će se odgovoriti na nagradni zadatak koji se temelji na problemu iz poslovne prakse.

Tema ovogodišnjeg nagradnog zadatka je razviti prediktivni model popunjenosti hotela za zamišljeni hotelski lanac na temelju zadanog skupa podataka. Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 26. siječnja, a formu za prijavu na natjecanje i sve dodatne informacije mogu potražiti na službenoj stranici natjecanja.

Kroz svoja rješenja studenti pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka pritom koristeći različite statističke metode i tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Tijekom natjecanja održavaju se radionice i konzultacije, a one najbolje očekuju vrijedne nagrade.

Kategorije