Otvoreni natječaji za stipendije Francuske vlade

Veleposlanstvo Republike Francuske u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, poziva na podnošenje prijava za stipendije Vlade Republike Francuske u akademskoj godini 2024./2025. Više detalja (kriteriji, potrebna dokumentacija i rokovi za podnošenje prijava) je u nastavku na poveznicama:

  • Natječaj za znanstvene stipendije za diplomske i poslijediplomske studije svih znanstvenih disciplina. Natječaj je namijenjen frankofonim i anglofonim kandidatima.
  • Natječaj za usavršavanje francuskog jezika (za studente francuskog jezika, ali i studente svih ostalih disciplina).
  • Natječaj France Excellence Europa (za sljedeća tematska područja: kultura i baština, obrazovanje, pedagogija, francuski jezik i civilizacija, strani jezici i europski studiji, političke znanosti, pravo, medicina, znanost o okolišu, informatika.

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj u četvrtak, 29. veljače 2024. u 17:00 h u Francuskoj alijansi (Marmontova ulica 3, Split) organizira predstavljanje ponuda za stipendije francuske vlade.

Svi koji žele dobiti dodatne informacije o stipendijama i mogućnostima studiranja u Francuskoj mogu doći na Dan otvorenih vrata Espace Campus France Croatie u utorak, 5. ožujka 2024. godine, od 12 do 18 h u Medijateku Francuskog instituta (Preradovićeva 5, Zagreb).

Kategorije