Održan Career Speed Dating

Dana 10. travnja 2024. godine na FESB-u je održano peto po redu događanje pod nazivom Career Speed Dating tijekom kojeg su studenti mogli, na neformalan način, stupiti u kontakt sa potencijalnim budućim poslodavcima. S druge strane, poslodavci su imali priliku studentima ukazati na mogućnosti suradnje koje mogu iskoristiti, kako tijekom, tako i nakon završetka studija.

Sve sudionike na početku događanja pozdravio je dekan FESB-a, prof. dr. sc. Branimir Lela koji je između ostalog istaknuo da događaj nije osmišljen isključivo za studente završnih godina studija već i za ostale studente kako bi što ranije uspostavili poslovni kontakt i pritom ostvarili i razvili razne oblike poslovne suradnje.

 

Sudjelovalo je ukupno 32 tvrtke koje posluju u svim područjima u kojima FESB izvodi istraživačku, nastavnu i stručnu djelatnost. Važnost ovakvog događanja prepoznale su tvrtke: AD Plastik, Adria Docks, Adriatic, Aluflexpack Novi, CEMEX Hrvatska, Codevibe, Connector subsea, Crocontrol, CRS, Danieli-Systec, Deltron, Emovis tehnologije, Ericsson, Grad Split, Gumis, HEP, HOPS, HR Cloud, Hrvatski telekom, Impol-TLM, Infobip, Jan De Nul, Knauf, Kristalna ideja, mStart plus, Prointegris, SeekandHit, Smartnet, TSI, Veritas ESCO, Zajdnica tehničke kulture Grada Splita i Hrvatska kontrola zračne plovidbe.

 

FESB je ponosan na uspjeh ovog događanja i zahvaljuje se svim poslodavcima koji su isto svojim dolaskom podržali.

 

Reakcije studenata i tvrtki bile su izuzetno pozitivne. Svi su izrazili zadovoljstvo što su imali priliku uzajamno se predstaviti u cilju obostranog stručnog i poslovnog razvoja.
FESB se raduje nastavku suradnje s poslodavcima i organizaciji sličnih događaja u budućnosti, s ciljem pružanja najboljih mogućnosti za profesionalni razvoj svojih studenata i osnaživanja suradnje između Fakulteta i poslovnog sektora.

 

Uskoro se vidimo u još većem broju!

Kategorije