Završetak FESB Champions League u okviru proslave Dana FESB-a

17. izdanje FESB Champions League u futsalu, u okviru proslave Dana FESB-a 2024., završeno je finalnim utakmicama studenata i revijalnom profesora.

Na turniru je bilo prijavljeno 11 ekipa, da bi u finalnom danu nastupili, „Only FESB“, „FESB 2“, „HEPovci“ i „Developeri“.

 

Nakon polufinala, „Developeri-FESB 2, 5:0 (4:0) i Only FESB-HEPovci, 6:0 (4:0), koja su samo po rezultatu izgledala izvjesna, imali smo finala i do kraja uzbudljive utakmice koje su obje završile izvođenjem penala.

 

Tako su se u utakmici za 3. mjesto sastali „HEPovci“ i „FESB 2“, koji su nakon 1:1 u regularnom tijeku izvodili penale. Trećim penalom su obje ekipe imale priliku postati pobjednici, no promašaji su ih odveli u raspucavanje sa jednim igračem, od kojih je kombinacija vratara i igrača „FESB 2“ bila uspješnija i osvojila brončano odličje (Jozo Tadić, Ivan Radoš, Marko Radoš, Marin Rudić, Dalmatino Barbir, Šime Nimac, Bruno Ramljak, Ivan Jeličić, Ivan Erceg, David Štrbac, i voditelj Roko Nikolac). HEPovci su igrali u sastavu: Marko Pandža, Luka Grubišić, Leo Burić, Karlo Milinković, Nikša Šanje (voditelj), Ivan Bartulović, Ivica Oršulić, Ivan Petrović, Karlo Milinković, Ivan Jurić.

 

Finalna utakmica je u prvom poluvremenu završila sa 3:1, početkom drugog i 4:1, sve uz izrazito dinamičan i futsalski prepoznat karakter. Nitko se od sudionika nije oslonio na rezultatski tijek, i utakmica je bila puna preokreta, dobrih poteza i šansi. Developeri su iskoristili svoje šanse i utakmicu doveli u neizvjesnost do 4:4. Sve iz početka je krenulo kako je i počelo. Only FESB povede sa 5:4, da bi i to „Programeri“ nadoknadili. Konačnih 5:5 nas je odvelo u neizvjesnost penala. Prvi šut promašuju Developeri, a drugi Only FESB. Treći, obje ekipe pogađaju Slijedi raspucavanje s jednim igračem, gdje su Developeri bili koncentriraniji i osvojili prijelazni pehar (Ante Spajić, Damir Spajić, Josip Miloš, Petar Iličić, Toni Lacić, Andrija Bilandžija, Zvonimir Stanić, Stipe Protuđer, Ivo Šarić, Antonio Matić, Pere Šumanović i voditelj Ivan Banović). Only FESB je nastupio u sastavu: Nikola Ćurak, Marko Jokić, Roko Čović, Toni Vujić, Vlade Radalj, Gabrijel Perković, Stipe Kurir, Tonći Radovniković, Luka Skoko, Dominik  Gabela i Nino Ursić.

 

Između polufinala i utakmica za medalje susreli su se i naši profesori, uz pomoć vratara studenata koji su utakmici dali dodatnu neizvjesnost, na način da su se „profe“ usredotočile na nogometne vještine. I bilo je tu poteza koji su bili nagrađeni reakcijom gledatelja. Mokre majice, sve češće izmjene, rekle su mnogo više od toga da je to samo revijalno. Nakon vodstva Strojara (Željko Domazet, Branimir Lela (strijelac pogotka), Damir Sedlar, Milan Ćurković, Josip Bašić, Ivan Čorić), Električari (Sven Gotovac, Ivan Marasović, Damir Krstinić, Stanko Kružić, Toma Sikora, Joško Novaković, Davor Meter) su pokušali kombinacijama ili 1 na 1 doći do izjednačenja, a što je rezultiralo i po kojom polu-kontrom i kontrom s druge strane. Međutim, raspoloženi vratari su rezultat ostavili na konačnih 1:0 za Strojare.

 

Uz sudca Ivicu Miketeka profesora Ivana Granića i blagonaklonu Upravu koja je obogatila nagradni fond podržavajući studentsko druženje, kako sudionika i gledatelja, tako i osvajače medalje, nije nedostajala socijalna i profesionalna komponenta. Na žalost, teška ozljeda našeg studenta tijekom utakmice poremetila je slavlje. Reagirali smo i sretni da je sve završilo uspješno.

Čestitke svim sudionicima turnira.

Kategorije