Naši na Elektrijadi 2013

Pročitajte više o uspjesima i dojmovima naših na ovogodišnjoj Elektrijadi!

Rezultati u sportu:

1. mjesto: košarka (ž), veslanje (ž), kros (ž) pojedinačno
2. mjesto: nogomet (m), odbojka (m), veslanje (m)
3. mjesto: košarka (m), veslanje (ž), sprint veslanje (m) pojedinačno
​4. mjesto:  stolni tenis (ž)

Rezultati u znanju:

3. mjesto: matematika 1 pojedinačno i ekipno
4. mjesto: automatika ekipno

S ovim rezultatima FESB je osvojio ukupno 5. mjesto na ovogodišnjoj elektijadi. U sportu smo među najjačim fakultetima koji su se natjecali dok smo podbacili u natjecanju u znanju. Za iduću godinu će trebati puno više energije usmjeriti u spremanju studenata za natjecanja u znanju jer ukupni plasman fakulteta čine ekipni rezultati i u znanju i u sportu. Kako bismo ostvarili što bolje rezultate iz znanja potreban je što veći angažman profesora i asistenata. Na drugim fakultetima koji su nastupali na elektrijadi je bila očita puno veća zainteresiranost profesora i asistenata za pripremanje studenata za ovo natjecanje nego što je to bilo na našem fakultetu. Profesori i asistenti na većini ostalih fakulteta pripremaju svoje studente kroz cijelu godinu, uvijek su im na raspolaganju, a i uključuju se u pregledavanje ispita na Elektrijadi. Uključenost nastavnog osoblja je neophodna. To je jedini način da iduće godine budemo još bolji, čemu bismo svi trebali težiti.

Velike zahvale šaljemo dekanu prof. dr. sc. Srdjanu Podrugu koji je prošle godine prepoznao vrijednost ovog projekta te ga i ove godine podržao. Zahvaljemo se svim profesorima i asistentima koji su spremali ekipe za natjecanje, a naročito onima koji su sudjelovali u spremanju studenata iz Matematike 1 i Automatike.

Posebne zahvale idu prof. Ivanu Graniću koji je kroz cijelu godinu spremao sportske ekipe za natjecanje.

Cijeli projekt ne bi bio uspješno realiziran da nije prestavnika studenata, odnosno Studentskog zbora i organizacijskog Odbora. Studentski zbor je već prošle godine u Splitu pokrenuo projekt “Elektrijada”, te je nakon gotovo 23 godine FESB vratio u igru.

FESB ima jako dobar potencijal, jedan smo od boljih fakulteta u regiji, ali taj potencijal kroz iduće godine treba još više iskoristiti, što bez zajedničkog angažmana svih naših studenata, nastavnog osoblja i uprave fakulteta neće biti moguće.

Proslava uspješno realiziranog projekta će se održati u sklopu proslave Dana FESB-a, u petak 07.06.2013. na nogometnim terenima FESB-a, a u večernjim satima će biti održan after party u Caffe baru “Plava kava” na koji su pozvani svi studenti  i djelatnici Fakuteta.

Studentski zbor FESB

 

Kategorije