Maturanti u posjeti FESB-u

{true, :U ovogodišnjim posjetama bilo je više od 450 maturanata iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije

FESB je i ove akademske godine, tijekom prethodna dva mjeseca, organizirao posjet maturanata Fakultetu.

Do 1. veljače 2014. trajale su prijave ispita državne mature, te je želja Fakulteta bila da u izravnom susretu s maturantima iznese pojedinosti upisa svih studijskih programa i naglasi novouvedenu obveznost polaganja ispita državne mature fizike za upis u prve godine preddiplomskih i stručnih studija za iduću akademsku godinu.

Za tehnički fakultet s mnoštvom zanimljive znanstveno-nastavne opreme važno je bilo da učenici dođu u posjet i u izravnom razgovoru s nastavnicima, vidjevši uvjete studiranja, budu potaknuti na upis nekog od programa koje Fakultet nudi.

Prema analizi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, u Hrvatskoj kao najdeficitarnija zanimanja su navedena i ona u području elektrotehnike, strojarstva i računarstva. Krajnji cilj bi trebao biti povećanje broja kvalitetnih studenata sa završenim studijima u navedenim deficitarnim područjima. Najbolji put za ostvarivanje tog cilja je upis motiviranih studenata kojima je osnovna želja završiti baš taj upisani studij, kako bi završetkom stekli znanja, vještine i kvalifikacije potrebne za što učinkovitije uključenje na tržište rada.

Više od 450 maturanata iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije je bilo u ovogodišnjem posjetu FESB-u.

autor: Damir Lelas

Kategorije