Radionica “Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić”

Na FESB-u će se u utorak 26. rujna 2023. s početkom u 9:00 sati održati radionica “Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić” u organizaciji Srca u suradnji s FESB-om u sklopu EuroCC2 projekta.

Jednodnevna praktična radionica će se održati u laboratoriju B420, a namijenjena je svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u:

  • izradi istraživačkog rada,
  • izradi završnog rada ili disertacije ili
  • provođenju praktične nastave.

 

Besplatna je za sve polaznike, a namijenjena je sadašnjim i budućim korisnicima usluge Napredno računanje. Predviđeno trajanje radionice je 4 sata, a broj sudionika je ograničen na 24.

U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s prijavom, pristupom i radom na superračunalu “Supek” i resursu za napredno računanje u oblaku “Vrančić”. Radionicu vodi Emir Imamagić, predstojnik Sektora za napredno računanje u Srcu.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux.

 

Na radionicu se možete prijaviti putem linka:

https://www.srce.unizg.hr/radionica-pristup-i-koristenje-resursa-supek-i-vrancic-na-fesb-u-u-splitu/tue-09262023-0900-tue

 

Za sve dodatne informacije možete se javiti na eurocc@fesb.hr.

Kategorije